...

Güzel Sanatlar Fakültesi

8 Mart’ta ‘Farklı Disiplinlerin Perspektifinden Kadın’ Konuşuldu
20/03/2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) koordinatörlüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ‘Farklı Disiplinlerin Perspektifinden Kadın’ konulu panel düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda düzenlenen etkinlik programına; NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık ve Prof. Dr. Mutluhan Akın,  NÜKÇAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Küçük Öztürk, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş başkanları ve temsilcileri, üniversitenin akademik ve idare personeli ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Özlem Fındık, 8 Mart’ın tarihçesinden bahsederek, iş hayatına katılan kadının gücünün toplumsal hayatın her alanına yansıdığını belirtti. Prof. Dr. Fındık, bu anlamda kadınların karar verme mekanizmalarına katılmalarının, eksikliklerin fark edilmesi ve giderilmesi noktasında önemli olduğunu ifade etti.

Panelin moderatörlüğünü yapan NÜKÇAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Küçük Öztürk de,  kadının toplumun en etkili unsuru olduğunu vurgulayarak, kadınların güçlendirilmesinin ve her alanda eşit olanaklardan faydalanmasının ileri toplumlar için önemli olduğunu belirtti.

Panelde; Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nüshet Göksun Yener Metin “Sanat ve Cumhuriyetin Işığında Kadın” konulu sunumda, sanatın ve Cumhuriyet'in kadınlar için önemini vurgulayarak, kadının toplumsal ve kültürel alanlarda nasıl etkili bir rol oynadığına dikkat çekti.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Kübra Yıldız Altın ise “Türk Kültür Tarihinde Kadın” konulu sunumunda, Türk mitolojisinde kadının yerinden başlayarak Türk kültürünün yazılı ve sözlü kaynaklarında kadınla ilişkilendirilen kavramlar hakkında bilgi verdi.

Sunumların ardından panel, katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.