...

Güzel Sanatlar Fakültesi

Özel Gereksinimli Bireyler Avanos Güzel Sanatlar MYO’da Seramik Yapımını Deneyimledi
23/12/2023

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’nda misafir edilen özel gereksinimli bireyler, öğrencilerle birlikte seramik yapımını deneyimledi.

Ürgüp 80. Yıl Hanife Memiş Aksoy Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan özel gereksinimli bireylere yönelik yetkililer eşliğinde NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO’ya ziyaret düzenlendi.  Okul yetkilileri ve personeli tarafından karşılanarak misafir edilen özel gereksinimli bireyler daha sonra Öğr. Gör. Şükran Doğru Gürpınar koordinesinde ve ‘Sosyal Sorumluluk Dersi’ kapsamında, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Bölümü ile Avanos Güzel Sanatlar MYO El Sanatları Bölümü öğrencileriyle birlikte atölyede seramik yapımını deneyimledi.

Seramik hamurunu elde şekillendirerek farklı ürünler ortaya çıkaran özel gereksinimli bireyler, yaşadıkları keyifli anlarla birlikte moral ve motivasyonlarını arttıracak farklı bir deneyimde de bulunmuş oldular.

Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri ziyaret sonunda okul yönetimine ve personeline göstermiş oldukları ilgilerinden dolayı teşekkür etti.