...

Güzel Sanatlar Fakültesi

Seramik ve Cam bölümü

       Seramik ve Cam Bölümü

Neolitik zamanlardan günümüze çok çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan Kapadokya, seramik ve çömlekçilikte köklü bir geçmişe sahiptir. Dünyanın en önemli coğrafi bölgelerinden biri olan Kapadokya’da kurulan fakültemiz Seramik ve Cam Bölümü, 2013 yılında normal öğretim ve ikinci öğretim olarak toplam 60 kontenjanla eğitim-öğretim hayatına başlamış olup, halen Normal Öğretime devam etmektedir. Tarihi değerleri olan ayrıcalıklı bir bölgede öğrencilerimize ulusal-uluslararası etkinliklerle çok yönlü eğitim vermeyi amaçlayan bölümümüzde sanat, tasarım ve uygulama alanlarında kendilerini keşfetme fırsatı sunulmaktadır.

Bölgedeki zengin seramik kültürünün korunup gelecek nesillere aktarılması, öğrenci - öğretim elemanı ve yörenin çömlek ustaları ile işbirliği yaparak değerlere sahip çıkılması, sektör-okul birlikteliğinin kurulması, bölümümüzün sürekliliği ve yenilikçi bir tutum izlemesi açısından stratejik bir öneme sahiptir.

Bölümümüz, teorik ve uygulamalı ders müfredatıyla kapsamlı bir eğitim vererek araştırıcı, sorgulayıcı, çözüme odaklı, alanına hakim, donanımlı bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Seramik malzemesinin türlerini ve sınırlarını kavrayarak, modern seramik teknolojisini kullanmanın yanı sıra geleneksel yöntemleri tanıyarak çok yönlü bir eğitim anlayışına sahiptir.

Bölümden mezun olan öğrenci, seramik sektörüyle ilgili her türlü alanda çalışabilirken, kişisel atölyelerini kurabilir, tasarımcı olabilir ve endüstriyel-sanatsal alanda ilerleyebilir. Seramik ve Cam Bölümünden mezun olanlar, aldıkları dört yıllık eğitimleri sonunda; meslek liselerinde öğretmenlik (formasyon sertifikası aldığı taktirde) yapabilirler. Yüksek Lisans, Doktora/Sanatta Yeterlik eğitimlerini tamamlayıp akademisyen olabilirler. Özel sanat galerileri, üniversiteler, grafik ajansları, müzeler ve belediyelerin bünyesinde açılan halk eğitim merkezlerinde çalışabilirler.

Kuruluş

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2008 tarih ve 26848 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 31.3.2008 tarih ve 2008/13467 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuştur. 20 Ocak 2010 tarihli Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu toplantısında 2547 sayılı kanunu 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Seramik ve Cam Bölümü kurulmuştur. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü, 2013-2014 Akademik Yılı Güz döneminde lisans eğitimine başlamıştır. Eğitim dili Türkçedir.


Kazanılan Yeterlilik

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Seramik ve Cam alanında lisans diploması verilir.


Yeterlilik Düzeyi

Lisans


Kabul ve Kayıt Şartları

Seramik ve Cam Bölümü Lisans programına başvuru için Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavından özel yetenek sınavı için belirlenen taban puanı almış olmak ve özel yetenek sınavı kılavuzunda belirtilen şartları taşımak gerekmektedir. Üniversite bünyesinde yapılan iki aşamalı özel yetenek sınavından belirlenen puanı almış olan adaylar kayıt yaptırmaya hak kazanırlar.


Önceki Öğrenimin Tanınması

Yüksek Öğretim kurumlarında önceki öğrenmenin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.


Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Seramik ve Cam Bölümünde lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 240 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir.


Program Profili

Seramik ve Cam Bölümü, seramik malzemenin çok yönlülüğünü ve sınırlarını kavrayarak, modern seramik teknolojisini kullanmanın yanı sıra araştırma ve yaratıcılığın önemini de vurgulayan bir eğitim anlayışına sahiptir. Donanımlı eğitim kadrosu ve atölyelere sahip olan Seramik ve Cam Bölümü, öğrencilerin bilgilerini artırmak, düşünce ve yeteneklerini geliştirmek, sanatın gerekliliği ve önemini vurgulamak için düzenli olarak araştırma projeleri, geziler, kültürel ve sanatsal aktiviteler organize ederek (seminerler, konferanslar, sergiler) verdiği eğitimi zenginleştirmektedir.  Öğrencilerin yurtiçi ve yurtdışındaki seramik yarışmalarına katılmaları fakülte ve bölüm tarafından desteklenmektedir. Bu bölümden mezun olanlar; kendi atölyelerini açabildikleri gibi, serbest atölyelerde, seramik fabrikalarında veya farklı sektörlerde tasarımcı olarak çalışabilirler. Ayrıca akademik kariyer yaparak Üniversitelerde, kendi alanlarında ders verebilirler. Bölümümüz, kültürel kimliği evrensel dünya düzeni içinde koruyan, üretken, paylaşımcı bir sanat anlayışına sahiptir. Bu doğrultuda hedefimiz, araştıran, sorgulayan, tartışan, eleştiren, ülke ve dünya kültürüne katkıda bulunabilecek sanatçı adayları yetiştirmektir. Seramik ve Cam Bölümü, iç ve dış etkinliklerini ve görevlerini, çizdiği vizyon çerçevesinde bağlı olduğu dekanlık ve üst kuruluş olarak rektörlük üzerinden yürütmektedir.Seramik ve Cam Bölümünün etkileştiği ve etkileşmesinin istendiği paydaşlar TÜBİTAK, DPT, GESAM, Kültür ve turizm bakanlığı başta olmak üzere bakanlıklara bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlar, Üniversiteler, Araştırma Kurumları, Enstitüler, Müzeler,Galeriler,Mezunlar, şeklinde özetlenebilir.


Program Çıktıları

PÇ-1 Sanat, tasarım ve seramik alanına yönelik donanıma sahip olma ve edindiği bilgileri uygulama becerisi
PÇ-2 Araştırma, deneyimleme, analiz, değerlendirme ve yorumlama becerisi
PÇ-3 Seramik alanının gerektirdiği kısıtlamaları göz önünde bulundurarak, ortaya konan sorun ve gereksinimleri karşılayacak bir ürünü/yapıtı ya da süreci tasarlama ve yaratma becerisi
PÇ-4 Kendi alanını diğer disiplinlerle ilişkilendirerek bireysel ve grup içinde çalışma becerisi
PÇ-5 Sanat ve tasarım sorunlarını belirleme, tanımlama ve çözme becerisi
PÇ-6 Fikir ve sanat eserleri alanlarında mesleki ve etik sorumluluk bilinci
PÇ-7 Etkin iletişim kurma ve kendini ifade edebilme becerisi
PÇ-8 Sanat/tasarım çözümlemelerinin,evrensel ve toplumsal boyutlarda etkilerini anlamak için gerekli genişlikte eğitim
PÇ-9 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği, bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi
PÇ-10 Çağın sorunları hakkında kendini geliştirebilme bilinci
PÇ-11 Sanat ve tasarım uygulamaları için gerekli olan teknikleri ve yenilikleri kullanma becerisi
PÇ-12 Araştırma yönü kuvvetli, teknolojik gelişmeleri takip eden ve alanına adapte edebilme bilinci
PÇ-13 Sanat ve tasarım bilincini toplumla paylaşarak sosyal, kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme bilinci
PÇ-14 Yaratıcılık sürecinde mesleki özgüvenle birlikte kavramsal bilgi birikimi ve becerileri pekiştirme bilinci
PÇ-15 Sanatı ve tasarımı toplumsal bir sorumluluk boyutunda kavrayan ve alanına yönelik uluslararası gelişmeleri takip eden bireyler yetiştirmek
PÇ-16 Sanatsal ve sportif konulara ilişkin bireysel yeteneklerini geliştirir.


Mezunların İstihdam Profili

Bu bölümden mezun olanlar; kendi atölyelerini açabildikleri gibi, serbest atölyelerde, seramik fabrikalarında veya farklı sektörlerde tasarımcı olarak çalışabilirler. Ayrıca akademik kariyer yaparak Üniversitelerde, kendi alanlarında ders verebilirler.


Üst Derece Programlarına Geçiş

Her alanda yüksek lisans, doktora programlarına veya sanatta yeterlik programlarına başvurabilir.


1. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
AİT-101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
SER-103 DESEN I 3 Saat 1 Saat 1 Güz Zorunlu 4
SER-107 SERAMİK KİMYASI- I 1 Saat 1 Saat 1 Güz Zorunlu 2
ENF-101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI I 2 Saat 2 Saat 1 Güz Zorunlu 5
SER-101 TEMEL SANAT EĞİTİMİ-I 4 Saat 2 Saat 1 Güz Zorunlu 6
SER-105 TEMEL SERAMİK SANATI EĞİTİMİ I 3 Saat 1 Saat 1 Güz Zorunlu 5
TDL-101 TÜRK DİLİ I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
YBD-101 YABANCI DİL I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
SDH 1 Seçmeli Ders Havuzu - Saat - Saat 1 Güz Seçmeli 2
Toplam:
30


2. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
AİT-102 ATATÜRK İLK. İNK. TARİHİ II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
SER-104 DESEN II 3 Saat 1 Saat 1 Bahar Zorunlu 4
SER-108 SERAMİK KİMYASI II 1 Saat 1 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
ENF-102 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI II 2 Saat 2 Saat 1 Bahar Zorunlu 5
SER-102 TEMEL SANAT EĞİTİMİ II 4 Saat 2 Saat 1 Bahar Zorunlu 6
SER-106 TEMEL SERAMİK SANATI EĞİTİMİ II 3 Saat 1 Saat 1 Bahar Zorunlu 5
TDL-102 TÜRK DİLİ II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
YBD-102 YABANCI DİL II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
SDH 2 Seçmeli Ders Havuzu 2 - Saat - Saat 1 Bahar Seçmeli 2
Toplam:
30


3. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER-207 ALÇI ŞEKİLLENDİRME VE MODEL KALIP YÖNTEMLERİ I 3 Saat 1 Saat 2 Güz Zorunlu 4
SER-209 ÇAMUR TORNASINDA TASARIM VE ŞEKİLLENDİRME I 2 Saat 1 Saat 2 Güz Zorunlu 3
SER-203 DESEN III 3 Saat 1 Saat 2 Güz Zorunlu 4
SER-201 SANAT TARİHİ I 2 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 2
SER-213 SERAMİK SIRLAMA VE PİŞİRME YÖNTEMLERİ 2 Saat 2 Saat 2 Güz Zorunlu 4
SER-211 SERAMİK TEKNOLOJİSİNE GİRİŞ 2 Saat 1 Saat 2 Güz Zorunlu 3
SER-205 TASARIM YÖNTEMLERİ I 3 Saat 1 Saat 2 Güz Zorunlu 4
SDH 3 Seçmeli Ders Havuzu 3 - Saat - Saat 2 Güz Seçmeli 6
Toplam:
30


4. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER-208 ALÇI ŞEKİLLENDİRME VE MODEL KALIP YÖNTEMLERİ II 4 Saat 2 Saat 2 Bahar Zorunlu 6
SER-204 ALTERNATİF PİŞİRİM YÖNTEMLERİ 3 Saat 1 Saat 2 Bahar Zorunlu 4
SER-210 ÇAMUR TORNASINDA TASARIM VE ŞEKİLLENDİRME II 3 Saat 1 Saat 2 Bahar Zorunlu 4
SER-202 SANAT TARİHİ II 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 2
SER-212 SERAMİK- SIR TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI I 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Zorunlu 4
SER-206 TASARIM YÖNTEMLERİ II 3 Saat 1 Saat 2 Bahar Zorunlu 4
SDH 4 Seçmeli Ders Havuzu 4 - Saat - Saat 2 Bahar Seçmeli 6
Toplam:
30


5. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER-311 ALÇI ŞEKİLLENDİRME VE MODEL KALIP YÖNTEMLERİ III 2 Saat 2 Saat 3 Güz Zorunlu 4
SER-303 BİLGİSAYAR DESTEKLİ 3 BOYUTLU TASARIM I 2 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 2
SER-301 ESTETİK VE SANAT FELSEFESİ 2 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 2
SER-309 SERAMİK DEKOR UYGULAMALARI I 2 Saat 1 Saat 3 Güz Zorunlu 3
SER-305 SERAMİK TASARIM ATÖLYESİ I 4 Saat 2 Saat 3 Güz Zorunlu 6
SER-307 SERAMİK-SIR TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI II 2 Saat 1 Saat 3 Güz Zorunlu 3
SDH 5 Seçmeli Ders Havuzu 5 - Saat - Saat 3 Güz Seçmeli 10
Toplam:
30


6. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER-304 BİLGİSAYAR DESTEKLİ 3 BOYUTLU TASARIM II 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 2
SER-310 SERAMİK DEKOR UYGULAMALARI II 2 Saat 1 Saat 3 Bahar Zorunlu 3
SER-306 SERAMİK TASARIM ATÖLYESİ II 4 Saat 2 Saat 3 Bahar Zorunlu 6
SER-308 SERAMİK-SIR TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI III 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Zorunlu 4
SER-302 YÜZEYSEL TASARIM 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 2
SDH 6 Seçmeli Ders Havuzu 6 - Saat - Saat 3 Bahar Seçmeli 13
Toplam:
30


7. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER 403 ARTİSTİK SERAMİK TASARIM PROJE I 4 Saat 2 Saat 4 Güz Zorunlu 6
SER-411 ENDÜSTRİYELE DAYALI EĞİTİM (STAJ) 0 Saat 0 Saat 4 Güz Zorunlu 2
SER-409 SANAT ESERLERİNİN İNCELENMESİ 2 Saat 0 Saat 4 Güz Zorunlu 2
SER-401 SERAMİK VE KARIŞIK MALZEMELER 2 Saat 1 Saat 4 Güz Zorunlu 3
SER-405 SERAMİK YÜZEY TASARIMI I 2 Saat 2 Saat 4 Güz Zorunlu 4
SER-407 SERAMİK-SIR TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI IV 2 Saat 1 Saat 4 Güz Zorunlu 3
SDH 7 Seçmeli Ders Havuzu 7 - Saat - Saat 4 Güz Seçmeli 10
Toplam:
30


8. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER 404 ARTİSTİK SERAMİK TASARIM PROJE II 5 Saat 3 Saat 4 Bahar Zorunlu 8
SER-402 MİMARİ SERAMİK TASARIM VE UYGULAMASI 5 Saat 3 Saat 4 Bahar Zorunlu 8
SER-406 SERAMİK YÜZEY TASARIMI II 2 Saat 2 Saat 4 Bahar Zorunlu 4
SDH 8 Seçmeli Ders Havuzu 8 - Saat - Saat 4 Bahar Seçmeli 10
Toplam:
30


Seçmeli Ders Havuzu

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER-109 TEKNİK RESİM VE PERSPEKTİF I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Seçmeli 2
SER-111 MODELAJ I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Seçmeli 2


Seçmeli Ders Havuzu 2

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER-112 MODELAJ II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Seçmeli 2
SER-110 TEKNİK RESİM VE PERSPEKTİF II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Seçmeli 2


Seçmeli Ders Havuzu 3

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER-219 BİÇİMLENDİRME VE TASARIM 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 2
SER-221 CAM TEKNOLOJİSİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 2
SER-223 CAM UYGULAMA TEKNİKLERİ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 2
SER-217 FOTOĞRAF 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 2
SER-215 SANAT KAVRAMLARINA GİRİŞ 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 2


Seçmeli Ders Havuzu 4

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER-214 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 2
SER-220 MESLEKİ TEMEL TASARIM 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 2
SER-218 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 2
SER-222 SERAMİK KİL TEKNOLOJİSİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 2
SER-216 TÜRK SANAT TARİHİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 2


Seçmeli Ders Havuzu 5

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER-317 ARTİSTİK ÇAMUR TORNA ŞEKİLLENDİRME I 2 Saat 1 Saat 3 Güz Seçmeli 3
SER-319 ARTİSTİK SIR DENEMELERİ I 2 Saat 1 Saat 3 Güz Seçmeli 3
BKE-101 BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER 2 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 3
SER-313 CAM ŞEKİLLENDİRME 2 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 2
SER-321 GELENEKSEL SERAMİK SANATI TARİHİ 2 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 2
SER-315 KENT SERAMİKLERİ I 2 Saat 1 Saat 3 Güz Seçmeli 3
SER-323 SERAMİK ASTAR VE BOYA TEKNİKLERİ 2 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 2
SER-325 SERAMİK BASKI TEKNİKLERİ 2 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 2


Seçmeli Ders Havuzu 6

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER-318 ARTİSTİK ÇAMUR TORNA ŞEKİLLENDİRME II 2 Saat 1 Saat 3 Bahar Seçmeli 3
SER-320 ARTİSTİK SIR DENEMELERİ II 2 Saat 1 Saat 3 Bahar Seçmeli 3
SER-312 BASKI-RESİM 2 Saat 1 Saat 3 Bahar Seçmeli 4
BKE-101 BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 3
SER-314 ÇAĞDAŞ CAM SANATI 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 3
SER-316 KENT SERAMİKLERİ II 2 Saat 1 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
SER-322 VİTRAY 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 3


Seçmeli Ders Havuzu 7

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER-413 MOZAİK 2 Saat 1 Saat 4 Güz Seçmeli 3
SER-423 ANITSAL SERAMİK UYGULAMALARI 2 Saat 1 Saat 4 Güz Seçmeli 3
SER-425 ARTİSTİK DESEN 2 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 2
SER-421 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 2 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 2
SER-419 ÇİNİ 2 Saat 1 Saat 4 Bahar Seçmeli 3
IDD-101 İŞARET DİLİ 2 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 2
SER-417 SERAMİK İŞLETME VE PAZARLAMASI 2 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 2
SER-427 SOSYAL SORUMLULUK 2 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 2
SER-415 YAPI VE ENDÜSTRİ SERAMİĞİ I 2 Saat 1 Saat 4 Güz Seçmeli 3


Seçmeli Ders Havuzu 8

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
SER-422 ARKEOLOJİ 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 2
SER 414 ARTİSTİK CAM UYGULAMALARI 2 Saat 1 Saat 4 Bahar Seçmeli 3
SER-408 ÇAĞDAŞ SERAMİK SANATI 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 2
SER-410 PORTFOLYO 2 Saat 1 Saat 4 Bahar Seçmeli 3
SER-420 SANAT PSİKOLOJİSİ 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 2
SER-412 SERAMİK ENSTALASYON 2 Saat 1 Saat 4 Bahar Seçmeli 3
SER-418 SERAMİK ESERLERDE RESTORASYON VE KONSERVASYON 2 Saat 2 Saat 4 Bahar Seçmeli 5
SER-416 YAPI VE ENDÜSTRİ SERAMİĞİ II 2 Saat 1 Saat 4 Bahar Seçmeli 3


Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olmaları gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.


Mezuniyet Şartları

Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (240 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve bitirme tezini başarıyla tamamlamak gerekmektedir.


Çalışma Şekli

Tam Zamanlı


Bölüm Olanakları

Bölümümüzde eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmek üzere 3 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi mevcuttur. Bölümümüzde 5 adet seramik atölyesi, 2 adet teorik derslik , 2 adet üç boyutlu tasarım atölyesi bulunmaktadır.Sınıf kapasitesi 45 kişilik olup atölyeler toplam 15 öğrencinin öğrenim görebileceği şekilde hazırlanmıştır.Gerek eğitim-öğretim ve gerekse akademik çalışmalarda fiziki altyapı etkin olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Bölümümüz öğrencilerinin faydalanabilmeleri amacıyla 2 adet bilgisayar laboratuarı yer almaktadır.


Adres ve İletişim Bilgileri

Adres : Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu
Cumhuriyet Mah. Kapadokya Cad.  No:49 / 50500 AVANOS / NEVŞEHİR Web Adresi :http://gsf.nevsehir.edu.tr Bölüm Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Hatice Aybike KARAKURT Tel : 0-384-228 10 00-26006 e-mail : aybikeak@nevsehir.edu.tr