...

Güzel Sanatlar Fakültesi

Sahne Sanatları Bölümü

Sahne Sanatları Bölümü

Sahne Sanatları Bölümü Müzik Anasanat Dalı ve Sahne Sanatları Anasanat Dalı olmak üzere 2 farklı birimi bünyesinde barındırmaktadır. Müzik Anasanat Dalı ilk öğrencilerini 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 25 normal öğretim ve 25 ikinci öğretim programlarına almıştır.

Müzik Anasanat Dalı’nda toplam 4 yıllık lisans eğitimi süresince Geleneksel Müziklerimiz ve Batı Müziği eğitimi verilmektedir. Müzik Anasanat Dalı programında ilk 2 yıl her öğrenci için zorunlu olan temel piyano ve ayrıca 4 yıl bireysel çalgı dersleri verilmektedir.

Sahne Sanatları Bölümü, ulusal ve uluslararası düzeyde diğer Güzel Sanatlar Fakültelerinin Müzik Bölümleri ile işbirliği kurarak Erasmus, Grudwig ve Farabi programları çerçevesinde projeler hazırlanması ve bu programların entegrasyonu, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

Sahne Sanatları Bölümü’nde öğretim elemanlarından oluşan Akademik Müzik Topluluğu ile Öğrenci Koro ve Müzik Toplulukları etkinlikler sergilemektedir. Topluluklarımız başta üniversitemiz ve Nevşehir ilinde olmak üzere pek çok yurtiçi ve yurtdışı etkinlikte konserler vermektedir.

Sahne Sanatları Bölümü, yalıtımlı bireysel çalışma ve öğretim elemanı odaları, 5 derslik, koro ve müzik toplulukları çalışma odaları, 180 kişilik konser salonu ile modern bir mimariye sahiptir.

Sahne Sanatları Bölümü, mezun vereceği öğrencilerinin sanatçı, araştırmacı, eleştirmen, sanat danışmanı ve müzik yönetmeni olarak çalışabileceklerini sağlamasının yanı sıra müzik toplulukları, orkestra ve korolarda icracı veya müzik eğitimi verilen eğitim kurumlarda öğretim elemanı olarak sanatlarını sürdürmelerini amaçlamaktadır.

Kuruluş

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2008 tarih ve 26848 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 31.3.2008 tarih ve 2008/13467 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuş olup Sahne Sanatları Bölümü ise 20 Ocak 2010 tarihli Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu toplantısında ve 2547 sayılı kanunu 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Sahne Sanatları Bölümü kurulmuştur, eğitim dili Türkçedir.

Kazanılan Yeterlilik

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Sahne Sanatları alanında lisans diploması verilir.

Yeterlilik Düzeyi

Lisans

Kabul ve Kayıt Şartları

Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması, Üniversite Öğrenci Seçme Sınavı'ndan yeterli puan almış olmak. Öğrenciler, Sahne Sanatları alanında İki aşamalı özel yetenek sınavını başarıyla geçmiş olmak.

Önceki Öğrenimin Tanınması

Türk Yüksek öğretim kurumlarında önceki öğrenmenin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.

Program Profili

Programımız alanında uzman akademisyenlerden oluşur ve gerekli çalışmaların derslerle birlikte yürütülmesi düşünülmektedir. Bölümümüzün çalışma alanları Klasik Batı Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği’dir. Amaç öğrenciyi alan becerilerine de sahip bireyler olarak yetiştirmektir. İstenilen, öğrencilerin daha sonra karşılaşacakları meslek sınavlarında başarılı olmalarını; gerek kamu gerekse özel sektör alanında istedikleri yerlerde tezsiz yüksek lisans yapmaları halinde öğretmen olmak üzere çalışmalarını sürdürebilmeyi sağlamak, öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası düzeyde yetenekli ve donanımlı birer Sanatçı olarak yetiştirmektir. Sahne Sanatları Bölümünün etkileştiği ve etkileşmesinin istendiği paydaşlar TÜBİTAK, DPT, TRT, MESAM, Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere bakanlıklara bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda, Üniversiteler, Araştırma Kurumları, Enstitüler, Mezunlar, şeklinde özetlenebilir.

Program Çıktıları

PÇ-1 Sahne Sanatları Bölümünü başarıyla tamamlayan öğrenciler, programları ile ilgili temel kavramları tanırlar
PÇ-2 Dizilerin oluşumu, üç ve dört sesli akorların kuruluşu, dizilerin armonizasyonu, kadanslar, ikincil dominantlar, vekil akorlar, gerilim sesleri, modal değişim akorları bilir.
PÇ-3 Notaların isimlerini, yerlerini, değerlerini, ölçü sistemlerini, müzik işaretlerini, dizi ve aralıkları, tonalite vb. konuları içeren temel müzik bilgilerine sahip olur. Müziğin temelini oluşturan kuralları, teknikleri ve terimleri bilir, nota okuyabilir, duyduğunu notaya alır.
PÇ-4 Türk Müziği ve Batı Müziği tarihi hakkında gerekli kazanıma sahiptir.
PÇ-5 Çalgı ve sese dayalı uygun temel çalışmalar; dizi, egzersiz, etütler ile çeşitli dönemlere ve tekniklere ait uygun eserler seslendirir.
PÇ-6 İlgili olduğu bilim dallarının gerekleri doğrultusunda; konuşurken ve şarkı söylerken sesini, anatomik ve fizyolojik yapısına en uygun olarak doğru ve etkili bir biçimde kullanabilir, konuştuğu dilin ses bilim (fonetik) özelliklerine uygun olan artikülasyon ve diksiyon alışkanlığını kazanır.
PÇ-7 Çocuk şarkıları dağarcığını oluşturarak bu kapsamdaki ezgilere bir müzik aleti ile eşlik eder.
PÇ-8 Müzik topluluklarında çalar ve onları yönetir.
PÇ-9 Sanatın ortaya çıkışını ve gelişimini bilir.
PÇ-10 Alanları ile ilgili karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik olarak amaca uygun gerekli verileri toplar,
PÇ-11 Türk Müziği formlarının neler olduğu ve hangi kurallara göre beste yapılacağı, besteleme teknikleri hakkında gerekli bilgiye sahiptir.
PÇ-12 Geleneksel Türk Sanat Müziği’nde kullanılan çalgılar ve türlerin tanır. Buna yönelik olarak dinleme çalışmaları yapar. Temel makam ve usullere ilişkin kuramsal bilgilere sahiptir.
PÇ-13 Türk Halk Müziğindeki formları yörelerine göre tanıyabilir ve icra eder.
PÇ-14 Çok sesli müzik dağarının dönem dönem kullanıldığı armoni kurallarını ve bu kurallarla üretilmiş eserleri örnekleri ile birlikte inceler.
PÇ-15 Müzik ve Sahne Sanatları alanında bilimsel çalışmalar yapar.
PÇ-16 İlgili olduğu alanındaki mevcut bilgisayar teknolojilerini kullanır.
PÇ-17 Alanındaki ve toplumun diğer kesimleriyle sözlü ve yazılı iletişim imkanlarını kullanarak ileri düzeyde eleştirel ve analitik iletişim kurar.
PÇ-18 Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve iletişim kurar.
PÇ-19 Disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapar
PÇ-20 Sanatsal ve kreatif konulara ilişkin bireysel yeteneklerini geliştirir.
PÇ-21 Sanatsal ve sportif konulara ilişkin bireysel yeteneklerini geliştirir.

Mezunların İstihdam Profili

Mezunların İstihdam Profilleri Mezunlarımız öncelikle ülkemizin müzik alanında araştırmacı, yorumcu ve icracı ihtiyacı olan Üniversitelerin ilgili bölümlerinde, Kültür Bakanlığı müzik topluluklarında, T.R.T. bünyesinde ve Senfoni Orkestralarında çalışma imkânına sahip olabilirler. Bunun yanı sıra mesleklerini dernekler, belediyeler, vakıflar ve özel kurum ve kuruluşlarda icra edebilme imkânına sahip olacaklardır. Ayrıca kendi ilgi alanları doğrultusunda uzmanlaşmak isteyen mezunlar, Fakültemiz ve diğer fakülteler bünyesindeki yüksek lisans ve doktora programlarına devam edebileceklerdir.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları ve yeterli müzik bilgi ve becerisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

1. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
AİT101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-1- 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
MZK107 BİREYSEL ÇALGI 1 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
MZK109 BİREYSEL SES EĞİTİMİ-1 1 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
MZK101 MÜZİK TEORİSİ 1 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 3
MZK103 MÜZİKSEL İŞİTME, OKUMA VE YAZMA-1 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
ENF101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI 1 2 Saat 2 Saat 1 Güz Zorunlu 5
MZK105 TEMEL PİYANO 1 1 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
TDL101 TÜRK DİLİ-1- 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
YBD101 YABANCI DİL 1 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
MZK1 SEÇMELİ DERS HAVUZU-1 - Saat - Saat 1 Güz Seçmeli 8
Toplam:
30

2. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
AİT102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-2- 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
MZK108 BİREYSEL ÇALGI 2 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
MZK110 BİREYSEL SES EĞİTİMİ-2 1 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
MZK102 MÜZİK TEORİSİ-2 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 3
MZK104 MÜZİKSEL İŞİTME,OKUMA VE YAZMA-2 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
ENF102 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI 2 2 Saat 2 Saat 1 Bahar Zorunlu 5
MZK106 TEMEL PİYANO-2 1 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
TDL102 TÜRK DİLİ-2- 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
YBD102 YABANCI DİL 2 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
MZK2 SEÇMELİ DERS HAVUZU-2 - Saat - Saat 1 Bahar Seçmeli 8
Toplam:
30

3. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK207 BİREYSEL ÇALGI 3 2 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 3
MZK223 KLASİK TÜRK MÜZİĞİ REPERTUAR-1 2 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 2
MZK219 KLASİK TÜRK MÜZİĞİ SOLFEJ VE KURAMI-1 2 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 2
MZK201 MÜZİK TEORİSİ-3 2 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 3
MZK203 MÜZİKSEL İŞİTME,OKUMA VE YAZMA-3 2 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 3
MZK205 TEMEL PİYANO 3 1 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 2
MZK221 TÜRK HALK MÜZİĞİ REPERTUAR-1 2 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 2
MZK217 TÜRK HALK MÜZİĞİ SOLFEJ VE KURAMI-1 2 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 2
MZK225 TÜRK MÜZİĞİ TARİHİ-1 2 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 2
MZK3 SEÇMELİ DERS HAVUZU-3 - Saat - Saat 2 Güz Seçmeli 9
Toplam:
30

4. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK208 BİREYSEL ÇALGI 4 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 3
MZK224 KLASİK TÜRK MÜZİĞİ REPERTUAR-2 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 2
MZK220 KLASİK TÜRK MÜZİĞİ SOLFEJ VE KURAMI-2 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 2
MZK202 MÜZİK TEORİSİ-4 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 3
MZK204 MÜZİKSEL İŞİTME,OKUMA VE YAZMA-4 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 3
MZK206 TEMEL PİYANO 4 1 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 2
MZK222 TÜRK HALK MÜZİĞİ REPERTUAR-2 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 2
MZK218 TÜRK HALK MÜZİĞİ SOLFEJ VE KURAMI-2 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 2
MZK226 TÜRK MÜZİĞİ TARİHİ-2 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 2
MZK4 SEÇMELİ DERS HAVUZU-4 - Saat - Saat 2 Bahar Seçmeli 9
Toplam:
30

5. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK307 BİREYSEL ÇALGI 5 2 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 4
MZK311 KORO-3 2 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 3
MZK337 KORREPETİSYON 1 2 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 3
MZK301 MÜZİK BİÇİMLERİ-1 2 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 4
MZK309 MÜZİK TOPLULUKLARI-1 2 Saat 2 Saat 3 Güz Zorunlu 3
MZK303 MÜZİKSEL İŞİTME,OKUMA VE YAZMA-5 2 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 4
MZK305 TÜRK MÜZİĞİ ÇOKSESLENDİRME-1 2 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 3
MZK5 SEÇMELİ DERS HAVUZU-5 - Saat - Saat 3 Güz Seçmeli 6
Toplam:
30

6. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK308 BİREYSEL ÇALGI 6 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 4
MZK312 KORO-4 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Zorunlu 3
MZK338 KORREPETİSYON 2 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 3
MZK302 MÜZİK BİÇİMLERİ-2 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 4
MZK310 MÜZİK TOPLULUKLARI-2 2 Saat 2 Saat 3 Bahar Zorunlu 3
MZK304 MÜZİKSEL İŞİTME,OKUMA VE YAZMA-6 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 4
MZK306 TÜRK MÜZİĞİ ÇOKSESLENDİRME-2- 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 3
BKE102 Seçmeli Ders Havuzu 6 - Saat - Saat 3 Bahar Seçmeli 6
Toplam:
30

7. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK407 BİREYSEL ÇALGI 7 2 Saat 0 Saat 4 Güz Zorunlu 3
MZK435 BİTİRME ÇALIŞMASI-1 2 Saat 0 Saat 4 Güz Zorunlu 3
MZK401 ÇALGI BİLGİSİ-1 2 Saat 0 Saat 4 Güz Zorunlu 3
MZK411 KORO-5 2 Saat 2 Saat 4 Güz Zorunlu 3
MZK409 MÜZİK TOPLULUKLARI-3 2 Saat 2 Saat 4 Güz Zorunlu 3
MZK403 MÜZİKSEL İŞİTME,OKUMA VE YAZMA-7 2 Saat 0 Saat 4 Güz Zorunlu 4
MZK405 TÜRK MÜZİĞİ FORM BİLGİSİ1 2 Saat 0 Saat 4 Güz Zorunlu 3
MZK7 SEÇMELİ DERS HAVUZU-7 - Saat - Saat 4 Güz Seçmeli 8
Toplam:
30

8. Dönem Ders Planı

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK408 BİREYSEL ÇALGI 8 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Zorunlu 3
MZK436 BİTİRME ÇALIŞMASI-2 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Zorunlu 3
MZK402 ÇALGI BİLGİSİ-2 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Zorunlu 3
MZK412 KORO-6 2 Saat 2 Saat 4 Bahar Zorunlu 3
MZK410 MÜZİK TOPLULUKLARI-4 2 Saat 2 Saat 4 Bahar Zorunlu 3
MZK404 MÜZİKSEL İŞİTME,OKUMA VE YAZMA-8 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Zorunlu 4
MZK406 TÜRK MÜZİĞİ FORM BİLGİSİ-2 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Zorunlu 3
MZK8 SEÇMELİ DERS HAVUZU-8 - Saat - Saat 4 Bahar Seçmeli 8
Toplam:
30


SEÇMELİ DERS HAVUZU-1

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK117 DEŞİFRAJ I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Seçmeli 2
MZK119 NOTA YAZIM BİLGİSİ-1 2 Saat 0 Saat 1 Güz Seçmeli 2
MZK113 SANAT TARİHİ-1 2 Saat 0 Saat 1 Güz Seçmeli 2
MZK111 TOPLU SES EĞİTİMİ-1 2 Saat 0 Saat 1 Güz Seçmeli 2


SEÇMELİ DERS HAVUZU-2

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK118 DEŞİFRAJ 2 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Seçmeli 2
MZK120 NOTA YAZIM BİLGİSİ-2 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Seçmeli 2
MZK114 SANAT TARİHİ-2 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Seçmeli 2
MZK112 TOPLU SES EĞİTİMİ-2 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Seçmeli 2


SEÇMELİ DERS HAVUZU-3

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK215 ARMONİ-1 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 3
MZK211 KORO-1 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 3
MZK213 MÜZİK TARİHİ-1 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 3


SEÇMELİ DERS HAVUZU-4

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK216 ARMONİ-2 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
MZK212 KORO-2 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
MZK214 MÜZİK TARİHİ-2 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 3


SEÇMELİ DERS HAVUZU-5

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK315 ARMONİ-3 2 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 3
BKE 101 BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER 2 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 3
MZK323 KLASİK TÜRK MÜZİĞİ REPERTUAR-3 2 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 3
MZK331 MÜZİK EDEBİYATI 1 2 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 3
MZK321 TÜRK HALK MÜZİĞİ REPERTUAR-3 2 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 3
MZK313 TÜRK MÜZİĞİ TARİHİ-3 2 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 3


Seçmeli Ders Havuzu 6

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK316 ARMONİ-4 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 3
BKE 102 BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER** 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 3
MZK324 KLASİK TÜRK MÜZİĞİ REPERTUAR-4 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 3
MZK332 MÜZİK EDEBİYATI 2 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 3
MZK322 T.H.M. REPERTUARI 4 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 3
MZK314 TÜRK MÜZİĞİ TARİHİ-4 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 3


SEÇMELİ DERS HAVUZU-7

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK431 BESTELEME VE ORKESTRASYON-1 2 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
IDD101 İŞARET DİLİ 2 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
MZK423 K.T.M. REPERTUARI 5 2 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
MZK429 MÜZİK TOPLULUKLARI YÖNETİMİ-1 2 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
MZK421 T.H.M. REPERTUARI 5 2 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
MZK433 TÜRK MÜZİĞİ BESTELEME TEKNİKLERİ-1 2 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
MZK413 TÜRK MÜZİĞİ TARİHİ 5 2 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4


SEÇMELİ DERS HAVUZU-8

KoduAdıTeoriUygulamaSınıfıDönemiTürüAkts
MZK432 BESTELEME VE ORKESTRASYON-2 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4
MZK424 K.T.M. REPERTUAR 6 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4
MZK430 MÜZİK TOPLULUKLARI YÖNETİMİ-2 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4
MZK422 T.H.M. REPERTUAR 6 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4
MZK434 TÜRK MÜZİĞİ BESTELEME TEKNİKLERİ-2 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4
MZK414 TÜRK MÜZİĞİ TARİHİ 6 2 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olmaları gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavları katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.

Mezuniyet Şartları

Programı başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek, bitirme tezini başarıyla tamamlamak gerekmektedir.

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Bölüm Olanakları

2 Doçent, 1 Dr. Öğretim Üyesi,1 Öğretim Görevlisi, 2 araştırma görevlisi  Sahne Sanatları Bölümünde görev yapmaktadır. Bölüm bünyesinde dört derslik, bir adet kütüphane, 20 bilgisayar kapasiteli bir bilişim odası ve bir adet uygulama sahnesi, 14 adet etüt odası, 11 öğretim görevlisi odası bulunmaktadır.

Adres ve İletişim Bilgileri

Bölüm Başkanı: Doç.Dr. Emre ÜSTÜN Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Nevşehir Tel:03842281000/19007 emreustun@nevsehir.edu.tr